“Det er kulturen, der gør os til mennesker”

“Det er kulturen, der gør os til mennesker”

september 3, 2022 Slået fra Af Admin

Kultur opfattes ofte som noget, der kun findes i storbyerne. Det skyldes, at byer generelt er mere kosmopolitiske og har et større udbud af kulturelle oplevelser. Kultur kan dog findes alle mulige steder, også i provinsen.

Provinsen har ofte sin egen unikke kultur, som kan opleves gennem dens mad, kunst, musik og traditioner. Provinsen er også hjemsted for mange historiske og kulturelle seværdigheder, som er værd at besøge.

Så selv om kulturen måske er mere udbredt i de store byer, kan den også opleves i provinsen. Det er ikke nødvendigt at bo i en storby for at nyde alt det, som kulturen har at byde på.

Hvad er kultur? Det siges ofte, at “det er kulturen, der gør os til mennesker” Det er det, der adskiller os fra dyrene. Kultur henviser til den samlede mængde viden, erfaringer, tro, værdier, holdninger, betydninger, hierarkier, religion, forestillinger om tid og rum, roller, adfærd og alle andre produkter af menneskeligt arbejde og menneskelig tænkning, som kendetegner et samfund eller social gruppe. Det omfatter også, i bredere forstand, et givet samfunds kunst, skikke og institutioner. På denne måde er kultur både materiel (produkterne af menneskelig aktivitet) og åndelig (de ideer, der inspirerer denne aktivitet).

Kultur overføres fra generation til generation gennem læring. Den er ikke instinktiv som den adfærd, der karakteriserer dyr. Det er gennem kulturen, at mennesket tilpasser sig sit miljø og omdanner det til at opfylde sine behov. Kultur gør det muligt for en gruppe mennesker at leve sammen i relativ harmoni.

Generelt kan man sige, at der findes to typer kulturer: materiel kultur og åndelig kultur. Den materielle kultur omfatter alle de fysiske genstande, som som et samfund producerer og bruger, f.eks. værktøj, bygninger og køretøjer. Åndelig kultur består af de ideer, værdier og overbevisninger, der styrer menneskelig adfærd.